Falafel

Ingredienten

Ingrediënten voor ca. 4 porties

Bereidingswijze

Stap 1

Plaats de kikkererwten in een grote kom of maatbeker

Stap 2

Voeg de fijngehakte rode ui, knoflook, peterselie, gemalen komijn, gemalen koriander, zout en peper toe aan de kom en besprenkel ,et zqt citroensap. Meng alles goed.

Stap 3

Mix alle ingrediënten tot een gladde masse. Als het mengsel te vochtig is, kun je optioneel wat extra bloem toevoegen om te binden.

Stap 4

Vorm het kikkererwtenmengsel tot kleine patties en leg ze voorzichtig in hete olie. Bak de patties aan beide kanten goudbruin.

Vleesvervanger

Falafel, is een rijke bron van eiwitten. Daarbij bevatten kikkererwten ook vezels, complexe koolhydraten, vitaminen en mineralen zoals ijzer, magnesium en foliumzuur. Het is van nature gluten- en cholesterolvrij, waardoor het geschikt is voor verschillende voedingsbehoeften.

Voedingswaarde

1 portie

Een portie is berekend op 1/4e van de ingrediënten

Energie210 kcal
VoedingsstofGram
Koolhydraten28.9
Waarvan suikers1.7
Vetten3.5
Waarvan verzadigd0.3
Eiwitten11
Vezels10.6